etusivu_banneri

Suomen merkittävin journalismille vuosittain annettava tunnustus, Suuri Journalistipalkinto – Stora Journalistpriset (SJP), siirtyy suomalaisten mediatoimijoiden jaettavaksi.

SUURI JOURNALISTIPALKINTO 2019


Etsimme Suomen parasta journalismia. Kenet sinä haluaisit palkita Suurella Journalistipalkinnolla?

Suuri Journalistipalkinto on Suomen merkittävin journalismille vuosittain annettava tunnustus. Kilpailun tarkoituksena on tukea ja edistää hyvää journalismia sekä vahvistaa vastuullisen suomalaisen median asemaa yhteiskunnassamme.

Suuri Journalistipalkinto 2019 jaetaan neljässä palkintoluokassa: Vuoden juttu, Vuoden journalistinen teko, Vuoden journalistinen pomo ja Vuoden journalisti.

Kilpailun ohjeet ja aikataulu

Huippujournalismi voi löytyä sanoma- tai aikakauslehdestä, televisiosta, radiosta tai internetistä. Pääasia on, että journalisti, juttu, pomo tai teko on edistänyt hyvää journalismia Suomessa palkinnonjakoa edeltäneen kalenterivuoden aikana.

Sama journalisti tai palkittava työ voidaan asettaa ehdolle useampaan palkintoluokkaan. Jos journalisti on saanut aiemmin Suuren Journalistipalkinnon, se ei estä häntä saamasta palkintoa uudelleen.

Ehdotuksia voi jättää 1. marraskuuta alkaen. Kilpailu sulkeutuu 31. joulukuuta 2019.

Ehdotuksia käsitellessään palkintolautakunnan jäsenet eivät osallistu oman mediansa piiristä tulleiden ehdotusten arviointiin.

Eri palkintoluokkien voittajaehdokkaat julkistetaan helmikuussa ja voittajat 11. maaliskuuta 2020 klo 20 suorassa tv-lähetyksessä, MTV3-kanavalla.

Ehdota: Vuoden juttu 2019


Ehdota: Vuoden teko 2019


Ehdota: Vuoden journalistinen pomo 2019


Ehdota: Vuoden journalisti 2019


Suuri Journalistipalkinto

​​​​​​​Suuri Journalistipalkinto on Suomen merkittävin journalismille vuosittain annettava tunnustus. Kilpailun tarkoituksena on tukea ja edistää hyvää journalismia sekä vahvistaa vastuullisen suomalaisen median asemaa yhteiskunnassamme.

Palkinto jaetaan neljässä palkintoluokassa ja sen perusteena on jokin merkittävä journalistinen teko palkinnon julkistusta edeltäneen vuoden aikana. Palkintoluokat ovat Vuoden juttu, Vuoden journalistinen teko, Vuoden journalistinen pomo ja Vuoden journalisti.

Suuri Journalistipalkinto -kilpailu on järjestetty Suomessa vuodesta 2001 alkaen. Vuoteen 2018 asti kilpailun järjesti ruotsalainen mediakonserni Bonnier AB, joka vuonna 2019 luovutti palkinnon oikeudet Suomeen Päätoimittajien yhdistykselle.

Yhdistyksen kumppaneina palkinnon jakavat ja rahoittavat suomalaiset mediayhtiöt Alma Media, Sanoma, Yle, MTV, Keskisuomalainen, Otavamedia, A-lehdet, Kaleva, TS-Yhtymä ja KSF Media. Osapuolet ovat tehneet kolmivuotisen sopimuksen palkinnon jakamiseksi vuosina 2020–2022.