etusivu_banneri

Suuri Journalistipalkinto on Suomen merkittävin journalismille vuosittain annettava tunnustus. Kilpailun tarkoituksena on tukea ja edistää hyvää journalismia sekä vahvistaa vastuullisen suomalaisen median asemaa yhteiskunnassamme. Tällä kaudella kilpailun järjestämisestä ja tämän sivuston sisällöstä vastaa Sanoma Media Finland.

SUURI JOURNALISTIPALKINTO 2021

Kilpailun ohjeet ja aikataulu

Huippujournalismi voi löytyä sanoma- tai aikakauslehdestä, televisiosta, radiosta tai internetistä. Pääasia on, että journalisti, juttu, pomo tai teko on edistänyt hyvää journalismia Suomessa palkinnonjakoa edeltäneen kalenterivuoden (2021) aikana. Sama journalisti tai palkittava työ voidaan asettaa ehdolle useampaan palkintoluokkaan. Jos journalisti on saanut aiemmin Suuren Journalistipalkinnon, ei se estä häntä saamasta palkintoa uudelleen. Ehdotuksia voi jättää 1.11. - 31.12. 2021. Eri palkintoluokkien voittajaehdokkaat julkistetaan helmikuussa ja voittajat 16.3.2022 klo 20 suorassa Nelosen tv-lähetyksessä.

Ehdotuksia käsitellessään palkintolautakunnan jäsenet eivät osallistu oman mediansa piiristä tulleiden ehdotusten arviointiin.