alasivut_banneri_2017

Suuri Journalistipalkinto

Suuri Journalistipalkinto on jaettu Suomessa vuodesta 2001. Palkinnolla tuetaan ja edistetään hyvää journalismia ja se jaetaan neljässä palkintoluokassa, palkinnon perusteena on jokin merkittävä journalistinen teko palkinnon julkistusta edeltäneen vuoden aikana. Jokaisen palkinnon rahallinen arvo on 7 500 euroa.


Suuren Journalistipalkinnon on perustanut ruotsalainen kustannusyhtiö Bonnier AB ja Ruotsissa palkinto on jaettu vuodesta 1966 alkaen. Ruotsin ja Suomen lisäksi palkinto jaetaan Baltian maissa ja Venäjällä.

Suuren Journalistipalkinnon saajien ehdottaminen on päättynyt

Suuri Journalisti -palkinnon saajien ehdottaminen päättyi 31.12.2016, kiitos kaikille ehdotuksen lähettäneille.

Palkintolautakunta pohtii nyt, mitkä ehdotukset valitaan jatkoon. Kunkin kategorian kolme ehdokasta julkistetaan torstaina 9.2.2017 klo 10.30.

Vuoden juttu, Vuoden journalistinen teko, Vuoden kirja ja Vuoden journalisti -palkintojen saajat julkistetaan suorassa tv-lähetyksessä MTV3-kanavalla tiistaina 14.3.2017 klo 20 alkaen. 

Palkintoluokat

Suuri Journalistipalkinto jaetaan neljässä palkintoluokassa.

palkintoluokat (1)

Sama journalisti tai palkittava työ voidaan asettaa ehdolle useampaan palkintoluokkaan. Jos journalisti on saanut aikaisemmin Suuren Journalistipaljinnon, ei se estä häntä saamasta palkintoa uudelleen.

Kilpailun ohjeet

Huippujournalismi voi löytyä sanoma- tai aikakauslehdestä, televisiosta, radiosta tai internetistä. Pääasia on, että journalisti, juttu tai teko on edistänyt hyvää journalismia Suomessa palkinnonjakoa edeltäneen kalenterivuoden aikana. Vuoden kirjaa (kotimainen teos) voivat ehdottaa vain kustantajat, muihin luokkiin ehdotuksen voi lähettää kuka vain.

Ehdotuksia käsitellessään palkintolautakunnan jäsenet eivät osallistu oman mediansa piiristä tulleiden ehdotusten arviointiin.

Palkintoluokat:
Vuoden juttu
Vuoden journalistinen teko
Vuoden kirja (kotimainen teos, kustantajat ehdottavat)
Vuoden journalisti


Lisätietoa kilpailusta

Tuomo Mörä, palkintolautakunnan sihteeri
040 843 1717, tuomo.mora(at)helsinki.fi

Merja Ylä-Anttila, palkintolautakunnan puheenjohtaja
010 300 300, merja.yla-anttila(at)mtv.fi