alasivut_banneri_2017

Kilpailun säännöt

Huippujournalismi voi löytyä sanoma- tai aikakauslehdestä, televisiosta, radiosta tai internetistä. Pääasia on, että journalisti, juttu, alueellinen juttu tai uudistaja on edistänyt hyvää journalismia Suomessa vuoden 2023 aikana.

Sama journalisti tai palkittava työ voidaan asettaa ehdolle useampaan palkintoluokkaan. Jos journalisti on saanut aiemmin Suuren Journalistipalkinnon, se ei estä häntä saamasta palkintoa uudelleen. Ehdotuksia käsitellessään palkintolautakunnan jäsenet eivät osallistu oman mediansa piiristä tulleiden ehdotusten arviointiin.

Ehdotuksia voi lähettää suurijournalistipalkinto.fi -sivuston kautta marras-joulukuun ajan. Eri palkintoluokkien voittajaehdokkaat julkistetaan helmikuussa ja voittajat 6.3.2024 klo 19.30 suorassa tv-lähetyksessä Ylen TV1-kanavalla.

Tällä kaudella kilpailun järjestämisestä ja tämän sivuston sisällöstä vastaa Yle. Palkinnon jakaa ja rahoittaa Päätoimittajien yhdistys kumppaneinaan Alma Media, Sanoma Media Finland, MTV, Keskisuomalainen, Otavamedia, A-lehdet, Kaleva, Viestimedia, Hufvudstadsbladet ja Yleisradio.

Lisätiedot:
Minna Asikainen, palkintolautakunnan puheenjohtaja
minna.asikainen@yle.fi