Bonnierin Suuri Journalistipalkinto jaetaan vuosittain ja sen tarkoituksena on edistää ja tukea hyvää journalismia.

Lue lisää »

Suuri Journalistipalkinto 2018

Etsimme Suomen parasta journalismia. Kenet sinä haluaisit palkita Bonnierin Suurella Journalistipalkinnolla?

Suuri Journalistipalkinto 2018 jaetaan neljässä palkintoluokassa: Vuoden juttu, Vuoden journalistinen teko, Vuoden kirja ja Vuoden journalisti.

Sama journalisti tai palkittava työ voidaan asettaa ehdolle useampaan palkintoluokkaan. Jos journalisti on saanut aikaisemmin Suuren Journalistipaljinnon, ei se estä häntä saamasta palkintoa uudelleen.

Kilpailun ohjeet ja aikataulu

Huippujournalismi voi löytyä sanoma- tai aikakauslehdestä, televisiosta, radiosta tai internetistä. Pääasia on, että journalisti, juttu tai teko on edistänyt hyvää journalismia Suomessa palkinnonjakoa edeltäneen kalenterivuoden aikana.

Ehdotukset 31. joulukuuta mennessä

Vuoden juttu, Vuoden journalistinen teko ja Vuoden journalisti -palkintoluokkiin ehdotuksia voi jättää 1. marraskuuta alkaen. Nämä palkintoluokat sulkeutuvat 31. joulukuuta 2018.

Vuoden kirja -ehdotukset viimeistään 9. joulukuuta 2018

Vuoden kirjaa (kotimainen teos) voivat ehdottaa vain kustantajat. Vuoden kirja -palkinto myönnetään kotimaiselle teokselle, joka avaa uusia näköaloja, lisää lukijoiden ymmärrystä toisia ihmisiä ja elämän eri ilmiöitä kohtaan sekä auttaa hahmottamaan maailmaa, jossa elämämme.

Kilpailu on avoin kaikille kirjallisuuden lajeille ja formaateille. Kustantaja, joka julkaisee vuosittain yli 50 kirjanimikettä, voi lähettää kaksi ehdotusta, muut yhden. Ehdotukset perusteluineen lähetetään suurijounalistipalkinto.fi -sivuston kautta 9. joulukuuta 2018 mennessä. Neljä työkappaletta ehdotetuista kirjoista toimitetaan osoitteeseen:

Suuri Journalistipalkinto
Jaana Leppänen
MTV Uutiset
00033 MTV

Perustele ehdotuksesi ja liitä mukaan sitä tukevaa materiaalia (esim. artikkelit, insertit, linkit). Ehdota palkittavaa 31.12.2018 mennessä.

Ehdotuksia käsitellessään palkintolautakunnan jäsenet eivät osallistu oman mediansa piiristä tulleiden ehdotusten arviointiin.

EHDOTA VUODEN JUTTUA


EHDOTA VUODEN JOURNALISTISTA TEKOA


EHDOTA VUODEN KIRJAA


EHDOTA VUODEN JOURNALISTIA


Yksityiskohdat MTV:n tietosuojakäytännöstä löydät täältä.