alasivut_banneri_2017

vuoden journalisti


Päätoimittaja Pekka Seppänen, Talouselämä


Perustelu: ”Pekka Seppäsen tekstit täyttävät hyvän kolumnin tärkeimmät kriteerit: aiheet ovat kiinnostavia, näkemykset tuoreita ja ajatukset vakuuttavasti ilmaistuja. Kiinnostavuutta lisäävät kirjoitusten laaja-alaisuus ja usein yllättävätkin tiedot. Lisäksi Seppänen kykenee säilyttämään vaikeassa lajissaan tason korkeana viikosta toiseen.”

vuoden juttu


Perhetyttö, Toimittaja Ilkka Malmberg, HS Kuukausiliite


Perustelu: ”Ilkka Malmbergilla on taito tehdä mielenkiintoisia ja puhuttelevia juttuja aiheista, jotka saattavat vaikuttaa toisarvoisilta tai loppuun käsitellyiltä, mutta jotka osoittautuvatkin aivan muuksi. Vuoden juttu, Mervi Nykäsestä kertova tarina Perhetyttö näytti, kuinka vähän julkisuuden henkilöstä oikeastaan tiedettiin ja kuinka kapealle 
alueelle suurikin mediajulkisuus saattaa keskittyä. Samalla päähenkilön ja hänen perheensä tarinasta kasvoi moniulotteinen kuvaus suomalaisen yhteiskunnan lähihistoriasta.”


Vuoden journalistinen uudistus:

Uutismixin työryhmä, Yle1/Yle Teema,
Tuottaja Hannele Muuronen

Perustelu: ”Perinteisillä uutisvälineillä on vaikeuksia saada otetta nuoresta yleisöstä. Vuonna 2005 aloittanut nuorten viikoittainen uutislähetys Uutismixi on raikas yritys tavoitella tätä haastavaa kohderyhmää. Aihepiirit, käsittelytavat ja tuore kuvakerronta poikkeavat selvästi perinteisestä uutisformaatista ja tekemisen into välittyy myös katsojille.”