Palkitut 2011
Vuoden jutuksi valittiin toimittaja Arja Paanasen valelääkäripaljastukset Ilta-Sanomissa.
Vuoden juttu -palkinnon saajiksi olivat voittajan lisäksi ehdolla toimittaja Ami Assulin YLE TV2:n Silminnäkijä-ohjelmasta ja toimittaja Lauri Martinmäki jutusta Yksityisistä terveys- ja hoivapalveluista Keskisuomalaisessa.
Vuoden journalistisesta teosta palkittiin toimittaja Susanna Kemppainen ja päätoimittaja Markku Mantila Kalevasta jutuista vanhoillislestadiolaisten piirissä paljastuneista lasten hyväksikäyttötapauksista.
Palkintolautakunnan perustelut: "Kaleva toi esiin alueellaan vaikutusvaltaisen herätysliikkeen sisällä tapahtuneita lasten hyväksikäyttötapauksia, jotka eivät olleet päätyneet viranomaisten tietoon. Vuosikymmeniä jatkuneesta hiljaisuuden kulttuurista ja salailusta on nyt päästy uhrien suojeluun ja tekojen oikeuskäsittelyyn. Poikkeuksellisen laajasta painostuksesta ja sadoista perutuista lehtitilauksista huolimatta Kaleva otti myös pääkirjoituksissaan johdonmukaisesti kantaa tekoja ja vaikenemista vastaan."
Vuoden journalistinen teko -palkinnon saajiksi olivat voittajien lisäksi ehdolla toimittaja Ilkka Kulmala ja toimittaja Tero Karjalainen Keskisuomalaisesta Superpitkistä jutuista ja päätoimittaja Mari Paalosalo-Jussinmäki ja Art Director Liisa Karttunen Oliviasta Oma Olivia -projektista.
Vuoden journalistiksi valittiin toimittaja Anu Nousiainen Helsingin Sanomien Kuukausiliitteestä.
Vuoden journalisti -palkinnon saajaksi olivat voittajan lisäksi ehdolla toimittaja Risto Lindstedt Suomen Kuvalehdestä ja toimittaja Esa Mäkinen Helsingin Sanomista.
Yleisön suosikki
Jokelan koulusurmien vuosipäivänä 7.11. 2008 hätäkeskukseen tehtiin ilmoitus, jonka mukaan ruovetisen koulun ympärillä liikkuisi aseistettu, kouluammuskelua suunnitellut oppilas. Hälytys käynnisti prosessiin, jota ei helpolla pysäytetty. Samuli Saarinen leimattiin kouluampujaksi, koulu jäi kesken, penkinpainajaiset ja ylioppilaskirjoitukset peruuntuivat. Noin kahden vuoden päästä syyttäjä päätti, ettei syytettä nosteta.
Ami Assulin seurasi Samulin elämää noiden kahden vuoden aikana. Hänen ohjelmansa kertoi koskettavan tarinan koulukiusauksesta ja yhteisön silmätikuksi joutumisesta, mutta myös selviytymisestä.