alasivut_banneri_2017

vuoden journalisti


Susanna Reinboth, Nelosen uutiset

Oikeus- ja rikosasioihin erikoistunut Susanna Reinboth tekee jatkuvasti juttuja, jotka pureutuvat yhteiskunnan perusrakenteisiin ja edistävät avointa keskustelua. Hän on televisiojutuissaan, lehtiartikkeleissaan ja kolumneissaan mm. tuonut esiin huumepoliisin toimintaan kohdistuvia epäselvyyksiä ja haastanut oikeuslaitoksen pohtimaan tuomioistuinten toiminnan periaatteita. Lisäksi hän on aktiivisesti osallistunut sananvapauskysymyksiä koskeviin keskusteluihin.


vuoden juttu


Ilta-Sanomien "Uutiskuva venäläisen retkikunnan sukelluksesta olikin Titanic-elokuvasta" Waltteri Seretin, Saku Pekka Sundelin, Jari Alenius ja Arja Paananen

Perustelu: 13-vuotias koululainen Waltteri Seretin ja Ilta-Sanomien työryhmä paljastivat venäläisen tv-kanavan huijauksen, jossa Pohjoisen jäämeren pohjan valloitusta kuvitettiin menestyselokuva Titanicin kuvamateriaalilla. Paljastuksesta tuli nopeasti yksi laajimmalle ympäri maailmaa levinneistä suomalaisuutisista. Se oli hyvä esimerkki siitä, kuinka pienestä oivalluksesta voi kasvaa suuri ja vaikuttava uutinen. Tapaus kertoo myös, että suurikin uutisorganisaatio tarvitsee yleisön apua.Vuoden journalistinen uudistus:

Maaseudun Tulevaisuuden kuukausiliite Kantri, Mia Palokallio ja Piia Ouri

Perustelu: Marraskuussa 2007 aloittanut Maaseudun Tulevaisuuden kuukausiliite on jatkoa lehden aiemmille uudistuksille ja tuo uuden ulottuvuuden päälehden sisältöön ja muotoon. Pirteä, yllättävä ja tyylikäs liite on osa uudistusprosessia, jonka avulla Maaseudun Tulevaisuus on onnistunut löytämään uusia lukijoita myös kaupungeista. Maaseudun tyhjenemisestä ja maatalouden rakennemuutoksesta huolimatta lehti on kasvattanut levikkiään.