alasivut_banneri_2017

vuoden journalisti
Vuoden journalistiksi valittiin toimittaja Jarmo Luuppala Iltalehdestä


vuoden_journalisti
Perustelut: "Jarmo Luuppala on sitkeästi yhteiskunnan epäkohtia esille nostava journalisti, joka on tuonut lehdelleen lukuisia uutisvoittoja. Hänen juttunsa paljasti muun muassa Lohjalla työskennelleen valelääkärin ja johti lääkäreiden valvontajärjestelmän ja potilasturvallisuuden parantumiseen. Lisäksi Luuppala on vuoden aikana kertonut mm. Suomeen pesiytyneestä kansainvälisestä paritusringistä, liian täyteen ahdetuista vankiloista ja kansanedustajien poissaolojen määristä."

Vuoden journalistinen tekoVuoden journalistisesta teosta palkittiin YLEn Ajankohtaisen kakkosen "Homoilta". Homoillan tekijät ovat juontaja, käsikirjoituksen tekijä Salla Paajanen, juontaja, käsikirjoituksen tekijä Jyrki Richt, projektin vetäjä Reeta Kivihalme ja toimitussihteeri Taina Kanerva.


journalistinen_teko
Perustelut: "Ajankohtaisen kakkosen teemailta nosti esiin yhä tabuina pidettyjä asioita. Se sysäsi liikkeelle vilkkaan keskustelun paitsi seksuaalisten vähemmistöjen asemasta myös kirkkoon liitetyn arvomaailman merkityksestä tämän päivän suomalaisille. Myöhemmin homokeskustelu on laajentunut keskusteluksi arvoliberaalista ja arvokonservatiivisesta Suomesta."


vuoden juttuVuoden jutuksi valittiin toimittaja Tiina Merikannon "Pitkät jäähyväiset" YLEn Ajankohtaisessa kakkosessa.

vuoden_juttu
Perustelut: "TiinaMerikannon reportaasi kertoi Alzheimerin tautia sairastavan Maire Suojasen ja hänen miehensä taistelusta vääjäämättömästi etenevää tautia vastaan. Dokumentissa seurattiin pariskunnan elämää yli kymmenen vuoden ajan. Lopputuloksena oli ainutlaatuinen kuvaus pariskunnan tuskasta, turhautumisesta ja kuolemanodotuksesta, mutta myös yhteisistä onnistumisista, lämmöstä ja rakkaudesta"