alasivut_banneri_2017

vuoden journalisti


Kati Juurus, YLE/MOT

Perustelu: ”Pekka Seppäsen tekstit täyttävät hyvän kolumnin tärkeimmät kriteerit: aiheet ovat kiinnostavia, näkemykset tuoreita ja ajatukset vakuuttavasti ilmaistuja. Kiinnostavuutta lisäävät kirjoitusten laaja-alaisuus ja usein yllättävätkin tiedot. Lisäksi Seppänen kykenee säilyttämään vaikeassa lajissaan tason korkeana viikosta toiseen.”

vuoden juttu


"Bakusta Pekingiin", toimittaja Matti Kuusela ja valokuvaaja Raine Lehtoranta, Aamulehti, joulukuu 2006

Perustelu: Toimittaja Matti Kuuselan ja valokuvaaja Raine Lehtorannan juttusarja matkasta Aasian halki on ilahduttava merkki laadukkaan kuvareportaasin uudesta tulemisesta. Persoonalliset ja upeasti kuvitetut jutut antoivat lukijalle mahdollisuuden kurkistaa normaaliuutisten taakse ja tutustua vähän tunnettuihin alueisiin Aasiassa. Lehdeltä matkan toteuttaminen ja juttujen kokoaminen omaksi liitteeksi oli 
poikkeuksellinen panostus kunnianhimoiseen journalismiin.

Vuoden journalistinen uudistus:

päätoimittaja Barbro Teir, Hufvudstadsbladetin viikkoliite Volt

Perustelu: Viikkoliite Volt on tuonut kokonaan uusia ulottuvuuksia päälehti 
Hufvudstadsbladetiin ja suomenruotsalaiseen journalismiin. Tuore formaatti on antanut uusia mahdollisuuksia laadukkaille reportaaseille ja henkilöjutuille sekä korkeatasoiselle kuvajournalismille. Tiivis ulkoasun ja sisällön välinen yhteys kertoo näkemyksestä, huolellisesta suunnittelusta ja tekemisen innosta.